onsdag 6 oktober 2010

Trafikverkets baksida

En kallhamrad och ogenomtränglig fasad av maktmissbruk från en utvald och erkänd myndighet har nyss blivit mig varse och det är oförlåtligt! Att sätta i system att tjäna pengar på nitiska petitesser vid uppkörning är verkligen förkastligt och riktigt illa!

Detta har nu hänt två gånger och kostar oss mer än vad det smakar. Jag tvingas låna och skrapa ihop till deras dyra omkostnader, både vad gäller trafikskolan och vägverket, som är en myndighet som utan tvekan lär tjäna på andras olycka och det inte med rätta, utan på rent jäkelskap "dissar" elever, som saknar rutinmässig erfarenhet, men har kunskaperna!

Det handlar om små sakfel och onödiga ingripanden vid körning och det verkar som om detta görs med avsikt!
Vägverket ska inte kunna tjäna på att underkänna elever och mjölka familjer på pengar! Det måste ju finnas regler för detta och det borde inte kosta lika mycket varje gång heller...jag säger inget om man gör grova trafikförseelser, men att inte bromsa utan hinder på exakt uttalad tid, köra 10 km istället för 7 km på gångområde, komma över mitten på skogsväg utan hinder m.m känns som provokativt maktspel - vad är detta? Dessutom gör det elever missmodiga, nervösa och skrämda som i sin tur gör det ännu värre för var gång de tvingas känna pressen från besiktningsmannen! Annat var det på min tid - då följde körläraren med i bilen vid uppkörning och hade koll på situationen, vilket säkert försvårade för denna myndighet att numer egenmäktigt handha befälet och utan motargument underkänna om växeln skulle råka hoppa ur eller motorstopp skulle inträffa! Jag skulle dessutom gärna se deras eget felfria körsätt - nej, krafttag och skärpning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar