måndag 31 januari 2011

Då blev det som det blev då...

...just det - precis så blev det!



Huset är typ sålt...bortskänkt mer rätt kanske med en mindre skuld på några tusen efter försäljning - med andra ord, en fullständigt lysande affär!!!! ;) Vad kan bli bättre???



Utan fast arbete och en värdig inkomst att leva på har vi trängt ihop oss i en källare utan utsikt, i det hus som tidigare var mitt barndomshem - inhysta på obestämd tid och förlorade för all evighet. Men vi har ännu mat och tak och någorlunda värme, men detta var inte vad jag tänkt mig i övervuxen ålder...nu ska man ju vara välbärgad och i harmoni med verkligheten - men en sån udda utopi finns tydligen inte i min vardag!



När man är livegen och bollad mellan myndigheter för att livet inte fyller alla funktioner vad gäller ekonomin, så finns ingen barmhärtighet eller rannsakan alls tyvärr...sko sig den som kan!



Javisst är man besviken och bitter...för att man inte har rätt kontakter och för att man är ärlig och strävsam - något som inte verkar värderas högt i detta dubbelmoralland! :(



Men vem vill lyssna på sanningar, så länge man inte hamnat fel själv? Sköt dig själv och skit i andra - jantelagen existerar bakom glättiga fasader, i hemlighet och outtalat...skrämmande!



Lär dig att stå på egna ben, var snäll, trygg, hjälpsam och empatisk - sånt lär vi våra barn, men vad händer sen då? Varför lära ut något som sedan bara blir tomt prat?



Ska vi inte alla få ha värdiga liv och leva som vi önskar???? Eller ska vissa ha allt och må bra medan andra får leva dag för dag utan att veta hur pengarna ska räcka eller unna sig något utöver det vanliga? Samhället är inte rättvist och alla ska tjäna på alla eller bli populära och ha flådiga kontakter! SJUKT har allt blivit, är och har varit - när ska allt vända? När ska alla känna stolthet, värdighet och ansvar för våra liv medan vi finns på denna planet och värna om allt och alla? Jag bara undrar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar